Over ons

De vzw “Rupert Writes a Rainbow” heeft als doel: “het verbinden van jongeren over de grenzen heen via projecten die de ontwikkelingskansen van maatschappelijk en psychisch kwetsbare jongeren maximaal ondersteunen.

De vzw werd opgericht kort na het overlijden van Rupert Cardyn ten gevolge van een verkeersongeval in januari 2017. Rupert was erg actief binnen Youca, de vroegere Zuiddag. Onder de vleugels van Youca zorgt Pamen, een Braziliaanse organisatie, voor de rechten van kansarme kinderen en jongeren. Als ambassadeur van de vereniging maakte hij in de zomer van 2017 een inlevingsreis naar Brazilië. Hij trok zich het lot van de kinderen daar bijzonder aan. Duizenden kinderen leven er op vuilnisbelten. Via hulp van hieruit kunnen zij er schoollopen en hopen zij op een menselijker bestaan. Het was Rupert’s droom om daar nog heel wat te realiseren.

Om Rupert’s droom en engagement nooit te vergeten, besloten de Braziliaanse jongeren in zijn naam een project uit te werken: Youca Brazilië. De ontmoetingsplaats waar zij plaatselijke jongeren maximaal willen ondersteunen in strijd voor mensenrechten en een waardig bestaan werd ESPACO RUPERT gedoopt.

De vzw Rupert writes a Rainbow wil in eerste instantie dit initiatief maximaal ondersteunen. Daarnaast wordt bekeken hoe ook plaatselijke engagementen kunnen worden aangegaan.